Medical desk

Medical desk

Samenwerking met Apotheek Ex Aqua en Apotheek Reuvers

Het concept van onze Medicaldesk is beslist uniek in Nederland en exclusief voor AH Voorhof. Het betreft een samenwerkingsverband tussen Apotheek Ex AquaApotheek Reuvers en Albert Heijn Voorhof en is bedoeld voor iedereen die boodschappen doet bij AH Voorhof. Daardoor is het mogelijk om uw recepten en herhalingsrecepten van de (huis)arts bij ons in de winkel af te halen. Dit alles onder het controlerende toezicht van de apotheker. Op de website van Apotheek Ex Aqua staat uitgebreid beschreven hoe dit werkt.

Daarnaast hebben we natuurlijk de gebruikelijke zelfzorgmedicijnen als pijnstillers, jodium, keeltabletten en een groot assortiment homeopatische middelen. Albert Heijn Voorhof maakt voor u het boodschappen doen zo aangenaam en praktisch mogelijk. Om dat te bereiken willen we meer zijn dan 'alleen maar' een supermarkt. Dus meer aanbod, meer keus en meer service. Vanuit die invalshoek bekeken is de Medicaldesk een belangrijk service-element. Wij streven immers naar meer gemak onder één dak.

Beide apotheken hebben het HKZ-kwaliteitskeurmerk. Dit houdt in dat gewerkt wordt volgens de norm die is vastgesteld door de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Inspectie en zorgverzekeraars eisen in de toekomst een aantoonbare kwaliteit. Ook voor de cliënt is dit belangrijk. Het geeft aan dat de werkzaamheden in de apotheek steeds aan dezelfde norm moeten voldoen. Dit wordt ook regelmatig bekeken. Dit gebeurt elke drie jaar. Dan worden alle werkzaamheden opnieuw gecontroleerd door de KEMA. Daarnaast wordt elk jaar een bepaald onderdeel van de totale werkzaamheden getoetst.

 

Hoe werkt de Medical Desk?

 • Bij de Medical Desk kunt u uw recept en/of lege verpakking (met etiket!) 
  inleveren in een speciale envelop;
 • Op deze envelop vult u duidelijk uw naam en mobiele telefoon nummer in. U doet de envelop dicht en scheurt het controlestrookje er af. 
  Dit is voor u het bewijs dat u geneesmiddelen aangevraagd hebt;
 • U neemt dit strookje ook weer mee als u uw geneesmiddelen komt afhalen;
 • Vervolgens geeft u op de envelop aan wanneer u uw geneesmiddelen weer af wilt halen.

Wanneer u uw geneesmiddelen af kunt halen ziet u in het volgende schema.

 

Ingeleverd Af te halen
Maandag di 17:00 - wo 17:00
Dinsdag wo 17:00 - do 17:00
Woensdag do 17:00 - vrij 17:00
Donderdag vrij 17:00 - ma 17:00
Vrijdag ma 17:00 - di 17:00

 

 • Op de envelop kruist u aan wanneer u uw geneesmiddelen af wilt halen;
 • Wij streven ernaar ons strikt aan het afleverschema te houden. Mocht dat 
  om één of andere reden niet mogelijk zijn, dan ontvangt u van ons hierover een sms - bericht;
 • Voorkom dat u misgrijpt, bestel uw medicijnen tijdig! 
  U krijgt een sms - bericht van ons als uw medicijnen klaar staan bij de 
  Medical Desk. Wacht altijd met afhalen van uw geneesmiddelen tot u van ons een sms - bericht hebt ontvangen.

Als u uw geneesmiddelen afhaalt bij de Medical Desk moet u tekenen voor ontvangst op het afleverdocument. Ook als een ander voor u de medicatie komt ophalen, moet hij/zij daarvoor tekenen. Aan kinderen onder de twaalf jaar worden geneesmiddelen niet meegegeven. Uw geneesmiddelen blijven 24 uur bij de Medical Desk en gaan dan weer terug naar apotheek Ex Aqua. Deze 24 uur is de wettelijk maximaal toegestane tijd.